week 21 (mei 2008)

Deze week wordt de stoep bij de oprit terug netjes gelegd door Alex, zodat we geen problemen meer hebben met wat lagere auto's.

Jan maakt schuifdeuren voor in de kerk: aan de ene kant werken ze de meterkast en alle andere technische rommel weg en aan de andere kant verschuilt de warmteterugwininstallatie erachter en is er ruimte voor de grootformaatprinter. We willen de deuren graag zwevend houden, wat blijkbaar tot gevolg heeft dat je niet met de deur achter je dicht in de kast moet bukken. Maar dat nemen we dan maar voor lief.

Aan het keuken-wc blok wordt weer het nodige afgewerkt: de overige balken worden gebeitst. Het keukenblad gaat erop. De plinten in de wc's worden bevestigd en afgekit, waarna de plafonds geschilderd worden. Verder worden de muurtjes waartegen de wc's komen getegeld.

Er wordt ook weer het nodige gips verwerkt deze week: het nisje in de woonkamer (is van oorsprong het gat in de muur waardoor de warme lucht voor in de kerk werd aangevoerd) en het halletje wordt aan de binnenkant bezet door Pa Vinke en Ome Peet.

Jean-Pierre werkt verder aan zijn project: "herstel oude deurkozijnen" en lijmt de bovenstukken terug in elkaar.

Op buitenisolatie-gebied is het nog vrij rustig. Ter voorbereiding hiervan wordt de buitenzijde van de kerk schoongemaakt en wij verplaatsen de berg piepschuim naar een andere plaats zodat het pad terug vrijkomt.

Onze klokkenluidinstallatie is deze week uitgebreid met een schakelkast. We kunnen nu met een tijdklok de klok laten luiden en zelfs aangeven hoe lang dit moet gebeuren. Vooral een leuk hebbedingetje voor speciale gelegenheden...

© Copyright 2007 - Recht door Zee