week 22 (mei 2008)

De afwerking aan het keuken-wc blok vordert gestaag deze week: in het keukentje wordt de boiler geplaatst, waarna de lades erin kunnen. Na montage van de deur van de koelkast begint het keukentje behoorlijk vorm te krijgen. Het "dak" van de keuken-wc, want het is echt een blokje in de kerk, wordt blauw geverfd, zoals het plafond in de kerk. En aan de wc kant ziet het er na het ophangen van de deuren ook weer een stukje afgewerkter uit.

Pa Vinke gaat verder met het plamuren van de voorgevel in de kerk en schildert aan het einde van de week een deel al in de witte latex. Dat geeft weer een mooi zicht en doet ons erop verheugen hoe straks alle muren mooi geschilderd zullen zijn.

Buiten beginnen deze week de buitenisolatiewerkzaamheden. Ter voorbereiding hangen Jan en Annelies maandagavond de netten aan de steiger, in de stromende regen. De volgend dag begint er een groep Poolse werknemers aan het beplakken van de gevel. Aan het einde van de week staat de noordkant in het piepschuim en gaan ze verder aan de achtergevel. Ook de discussies rond de extra kosten voor de buitenisolatie komen deze week op een einde. Niet zonder tegenzin, leggen we ons erbij neer en focussen we ons weer op wat verder komen gaat. 

© Copyright 2007 - Recht door Zee