week 23 (juni 2008)

Deze week vieren we dat de kerk officieel één jaar van ons is: een superdruk, maar ook erg leuk jaar, waarna we nu langzaamaan uitkijken naar het grote moment dat het zo ver af is dat we kunnen verhuizen: eerst zakelijk deze zomer en in september-oktober hopen we er te gaan wonen. Maar voorlopig is er nog genoeg werk te doen.

Buiten vorderen de buitenisolatiewerkzaamheden verder. De kerk is nu voor het grootste deel in piepschuim ingepakt. Het vergt wel hier en daar wat energie van onze kant voor uitleg want het is nu eenmaal geen standaardgebouw en we willen het uiterlijk zoveel mogelijk behouden. Verder hangen we deze week nog netten onderaan de stelling en moeten we nog een stukje graven, want de isolatie moet ook nog een stukje onder de grond doorlopen.

Jan monteert deze week de buis tegen het plafond in de zaak voor de warmteterugwin-installatie: straks zal er langs deze buis de warme lucht bovenin op worden gezogen om weer terug naar beneden te verplaatsen.

Annelies voegt de tegels in de wc's van de zaak en monteert de gasveren in de lades in het keukentje: da's dus geen dichtklappende lades meer.

Binnen worden deze week ook de twee zijmuren in de kerk gestraald. We vragen ook maar meteen om het schoon te vegen, want de muren mogen er dan een stuk schoner uitzien, de rest van de kerk doet dat zeker niet: alsof er een zandstorm doorheen gegaan is. Het is even slikken als we binnenkomen.

Vanwege de straalwerkzaamheden, kan er overdag niet in het zakelijk gedeelte gewerkt worden. Daarom verlegt pa Vinke zijn werkzaamheden weer even naar het huis. Zo wordt er in de kamers van Madelief en Peer nog geplamuurd en wordt de kamer van Peer al in de definitieve kleur geschilderd.

© Copyright 2007 - Recht door Zee