week 25 (juni 2008)

Deze zaterdag is Peter weer een dagje paraat en nu ligt er eindelijk schilderwerk op hem te wachten. Helaas moet er eerst nog wel wat schoongemaakt worden, dus duurt het toch weer even voor het echte schilderwerk kan beginnen. Uiteindelijk zet hij 1 segment van de zijmuur in de witte latex en aan het einde van de dag verft hij de sierlijst aan de bovenkant nog in de definitieve kleur (gebroken wit). Weer een klein stukje dat er afgewerkt uitziet en waarbij je dan meteen probeert voor te stellen hoe het er straks uit ziet als alle muren zo zijn...

Annelies verft de koof eerst in de grondverf, daarna in de muurverf. zodat deze klaar staat voor het monteren van de inbouwspots. De muur boven het keukenblokje wordt verder opnieuw geverfd.

Alex en pa Vinke bekleden de pilaren die aan de zaak-kant nog te zien zijn van de tussenwand met gipsplaten. Dit is een vereiste vanwege de brandvertraging.

Jan stort zich deze week op de electriciteit en de verlichting. In de kabelgoot wordt verlichting gelegd en ook de noodverlichting wordt gemonteerd. En wie dacht dat we overal aan gedacht hadden, komt nu toch bedrogen uit. We hebben met het inslijpen van leidingen geen rekening gehouden met de noodverlichting boven de deuren van het halletje. Hier moeten we ons dan toch tevreden stellen met een stripje dat op de muur gemonteerd wordt in plaats van erin. Jammer, maar het mag de pret echt niet drukken.

Pa Vinke stuct deze week het halletje: het deel dat onder de lambrizeringsrand zat. Voorheen zat hier kurk geplakt en het heeft heel wat moeite gekost om alle losse stukken en de resterende lijm goed te verwijderen. Maar nu alles weer is afgewerkt is het heerlijk om het resultaat te zien. Vervolgens begint hij in de kerk de randen rond de ramen te stucen. De gestraalde muren houden we verder ruw, maar de randen rond de ramen zijn nu van het uitschieten van de muren en de ankers van de ramen niet mooi, dus dat stukje willen we wel graag afwerken.

Buiten wordt er ondertussen hard doorgewerkt. De kerk is volledig (muv voorzijde) ingepakt in het piepschuim en hierover wordt een weefsellaag aangebracht. De keuken in het woonhuis ziet er inmiddels uit alsof de Polen er wonen. Overal liggen kledingstukken en op tafel prijken allerlei potjes die of rechtstreeks uit Polen lijken te komen of van de Lidl. We vragen ons af hoe het geweest zou zijn als de douche al geinstalleerd was. Aan het einde van de week wordt de groep Polen uitgebreid en gaat het stucen van de buitengevel razendsnel.

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee