week 26 (juni 2008)

Dit weekend liggen de werkzaamheden toch even stil, wegens Rock around the Bridge. Hoewel we ons tijdens de voorbereidingen van het festival vooral nog veel op de kerk hebben gestort, moet de verbouwing nu toch even wijken. En dat mag natuurlijk ook wel eens, maar het zou goed zijn als er iets minder vermoeienders voor in de plaats kwam.

Maar na het weekend wordt er toch weer volop "gekerkt". Het stucwerk rond de ramen wordt afgerond. En de gipsplaten rond de pilaren worden ook verder afgemaakt. Annelies schildert de deuren van de wc's en begint ook alvast aan het schilderen van de deurkozijnen er rond.

De verlichting in de koof wordt afgemaakt en 's avonds concluderen we dat de verlichting alles bij elkaar al erg sfeervol is. En dat komt goed uit, want er is een feestje in aantocht: Paula en Alex vieren aanstaande zaterdag hun 25-jarig huwelijk in onze kerk. Zo zie je maar, als je niet voor de kerk getrouwd bent, kun je het altijd nog 25 jaar later toch nog eens proberen. De werkzaamheden deze week staan dan ook vooral in het teken van deze voorbereidingen. We proberen alles rond de wc's en wasbakjes zoveel mogelijk af te werken. Jan plaatst nu ook de ramen in de wc-deuren, wat natuurlijk wel zo prettig is voor de gasten. Verder worden in de wc's tegen de zijmuren panelen met speciale prints gemonteerd, want jawel, we willen het toch net weer even anders dan anders. Het is nog niet tot in alle details af, maar wel klaar voor een feestje. Ook de electriciteit moet natuurlijk voor het feest nog in orde gebracht worden en verder wordt de brandhaspel al gemonteerd.

Buiten is aan het einde van de week het stucwerk klaar en we verheugen ons erop dat de stelling weg gaat, want pas dan kun je goed zien wat het resultaat is. Het ziet er nu in ieder geval heel goed uit. 

 

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee