week 30 (juli 2008)

Dit weekend hebben we een goede bezetting in de kerk. Alex en Pa Vinke metselen de gaten dicht rond de dwarsbalk van de bovenverdieping in de zaak. Jan vult de stroken onder de ramen op met cement. Peter verft 2/3 van de muur aan de noordkant in de definitieve kleur en maakt het 3e stuk schoon. Annelies verft aan de zuidkant ongeveer de helft van de muur met de speciale verf. Dit is omdat deze muur nog niet volledig droog is, waardoor de verf extra ademend moet zijn. Nico (Bor) sluit de afzuig- en warmteterugwininstallatie aan en Michael (Dikkie) sluit de lampen in het plafond aan. Het is fijn om weer wat hulp uit diverse hoeken te krijgen zodat het werk weer wat beter vooruit gaat.

Door de week worden de schilderwerken door Jan en Annelies voortgezet en wordt aan de noordkant het derde segment in de witte latex gezet en aan de zuidkant staat aan het einde van de week bijna de hele muur in de definitieve kleur, nadat de muur verder is schoongemaakt.

De steiger wordt in zijn geheel afgebroken en deels afgevoerd. Zo hebben we dus eindelijk zicht op de volledige buitenkant. De reacties zijn tot dusver heel positief.

Peter v Hoecke werkt de naden van de vloer alvast bij zodat als straks de muren allemaal geverfd zijn en de hoogwerker eruit kan, de vloer verder geegaliseerd en gecoat kan worden.

Pa Vinke is nu ook weer af en toe van de partij en werkt verder aan het afwerken van de stalen balken in de achtermuur van de zaak. Deze moeten met gipsplaten worden afgewerkt.

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee