week 31 (juli 2008)

Bij dergelijke verbouwingen is het toch fijn als je een grote familie hebt die regelmatig eens komt helpen. Vooralsnog iedereen heel erg bedankt voor de inzet tot nu toe. Ook de oppasmomenten zijn erg fijn, want je kunt toch even net iets lekkerder doorwerken zonder kinderen. Dit weekend hadden we het helemaal luxe. Jacqueline en Martin waren in Nieuwvliet op bezoek en vonden het prima dat onze twee koters daar ook een weekendje naar toe kwamen. Heerlijk het rijk alleen. Omdat ons streven is dat deze week de hoogwerker naar buiten kan, komt dat enorm goed uit.

We verven er dus in het weekend lustig op los. De voorzijde wordt in de kleur gezet. De zuidkant wordt verder op nog een paar details afgemaakt en ook aan de noordkant moest nog een stukje geverfd worden. Een van de kozijnen aan de voorzijde wordt in de grondverf gezet en Jan monteert de 2 gordijnroedes aan de voorzijde terug (maar moet daar eerst nog een lasapparaat voor repareren) en verft alle gordijnroedes blauw. Een lekker productief weekendje.

Door de week proberen we af en toe ook overdag een paar uurtjes vrij te nemen om te verven. Aan de noordkant werken we de muur hier en daar nog wat bij op de hoogtes die enkel met de hoogwerker te bereiken zijn. Vanwege het vocht is deze muur met speciale ademende verf gedaan en het is beter om het bij 1 laag te houden. Aangezien het net niet helemaal goed dekt, werken we het toch her en der een beetje bij.

Annelies stort zich verder deze week op schoonmaakwerkzaamheden op hoogte. Het plafond is aan de randen behoorlijk vies geworden van het stralen van de muren en ook de trekstangen die door de kerk lopen zijn erg stoffig. Zo stijgt Annelies heel wat keertjes met emmertjes sop naar het plafond om het af te poetsen. Ook op de ramen zitten de nodige vuil, cement- en gipsresten en ook de beschermfolie zit nog op de kozijnen. Ongeveer 11 maanden na het plaatsen mag nu de beschermfolie er eindelijk af (toch weer een mijlpaal) en zeemt Annelies de twee middelste ramen die nu enkel met een hoogwerker goed te bereiken zijn.

Pa Vinke houdt zich deze week bezig met het afwerken van de pilaren tegen de achterwand. De kleine stukjes gipsplaat vergen qua afwerking minstens zoveel tijd als de grote vlakken, maar tegen het einde van de week komt het einde toch in zicht.

Jan legt het laatste electra aan in de zaak en haalt gevaarlijke toeren uit in het halletje door in zijn eentje een plaat mdf vast te schroeven (hoezo eigenwijs?)

En zo werken we naar 22 augustus toe: de dag dat we met de zaak willen verhuizen. Verwacht dan geen totaal afgewerkte ruimte, maar het zal dan in ieder geval in een werkbare status zijn. We snakken in ieder geval naar de ruimte (en deze week ook naar de koelte; met de hitte van deze week was het in de kerk (het dak is nog niet geisoleerd) in het uiterste geval 24 graden, maar meestal rond de 22).

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee