week 32 (augustus 2008)

Even lijkt het geen productief weekend te worden. Peer heeft zijn sleutelbeen gebroken en daardoor is het niet echt interessant om de kids mee naar de kerk te nemen. Maar gelukkig vinden we binnen de familie toch nog wat oppasgelegenheid. Met op zaterdagmiddag een bezoek aan Ineke en Albert (en kids) en op zondagmiddag bij pa en ma Vinke hebben de kids een gezellig en wij een productief weekend.

Annelies stort zich op het schoonmaken van de vloer ter voorbereiding van het egaliseren dat deze week zal plaatsvinden. De gehuurde stofzuiger heeft gelukkig een ingebouwde filterschoonschudoptie want de filters raken regelmatig verstopt van al het bouw-zandstraalstof. De hoogwerker hoeft geen dienst meer te doen en verhuist daarom alvast naar de woonkamer. Alex schildert (!) de pilaren in de achterwand in het wit zodat deze wand de komende week in de definitieve kleur kan en Jan houdt zich onder meer bezig met de bedrading voor het alarm (spaghetti).

Op zondag wordt in de zaak het laatste stuk plafond schoongemaakt en de achterste ramen. De laatste stukjes aan de zijmuren worden bijgeverfd.

Pa Vinke verft deze week het grootste deel van de achterwand in de kleur, waarmee het einde van het verven van de muren in de zaak in zicht komt. En Annelies zet het middelste raam aan de voorkant in de grondverf.

En dan worden de werkzaamheden in de zaak verder stilgelegd vanwege werkzaamheden aan de vloer. Eerst wordt er een hechtlaag aangebracht en op woensdag wordt met vereende krachten de egaliseerlaag aangebracht. Dat resulteert in ieder geval al in een mooie strakke vloer, die enkel nog in de coating moet.

Intussen gaat de hoogwerker echt de deur uit (weer een mijlpaal) en hangt nu boven wat later de vijver gaat worden. Hij stond nu 20 weken binnen en heeft ons in dat opzicht een hoop gedoe en kosten met het huren van zoiets bespaard.

Nu er dus niet in de zaak verder gewerkt kan worden gaat de aandacht even uit naar de inrichting. Rolsteigers die zullen dienen als basis voor archiefkasten en andere opbergruimtes worden in elkaar gezet en de archiefkasten worden gespoten. Deze waren reeds op ons oude adres in gebruik, dus inmiddels is daar de opruimwoede begonnen. Vervolgens komt het hoofdstuk "creatief met mdf", waarin Jan zich weer laat gaan in het zagen van grillige vormen voor plankjes en aanverwanten, waarna Annelies ze in de blanke lak zet.

En zo tellen we af naar 22 augustus (nog 2 weken).

© Copyright 2007 - Recht door Zee