week 33 (augustus 2008)

De laatste tijd is het een vast ritueel dat op zaterdagmiddag de kinderen mee naar de kerk gaan om te spelen. Liefst hebben ze daar dan natuurlijk ook nog wat speelkameraadjes bij. Deze zaterdag mogen Lotte en Milan, onze toekomstige buurkinderen mogen spelen. De hele middag wordt er druk gespeeld in de zandkuil, terwijl er binnen lekker doorgewerkt wordt.

Vanwege de vloerwerkzaamheden verleggen wij onze werkzaamheden weer naar het huis. Annelies verft deze week het grootste deel van Madelief's kamer wit, nadat pa Vinke alles heeft opgeschuurd. Daarna worden alle oneffenheden nog bijgewerkt, met als resultaat mooie strakke muren.

Jan stort zich deze week op de electriciteit en met de hulp van Bor en Dickie (of Nico en Michael) schiet dat lekker op. Verder richten de werkzaamheden zich op het in elkaar zetten van de tafels. Maar liefst 11 Ikea-tafels moeten straks dienst gaan doen als bureau, werktafel, koffietafel etc. Zolang ze nog niet op de vloer kunnen, is er ook geen ruimte om ze allemaal al in elkaar te zetten. Meer dan 3 tafels op elkaar stapelen is namelijk niet mogelijk.

Als we tussendoor nog eens over de vloer kunnen, grijpt Annelies haar kans om gauw nog het derde raam aan de voorkant in de grondverf te zetten en de eerste in de lak.

Tegen het einde van de week is de vloer klaar. Het resultaat is een mooie gladde vloer, die niet superstrak is, maar we zijn wel heel tevreden met het resultaat. Nog een keer werpen we een blik op de grote open lege ruimte, voordat ie de komende week langzaamaan gevuld zal gaan worden.

© Copyright 2007 - Recht door Zee