week 34 (augustus 2008)

Deze zaterdag mogen we eindelijk weer op de vloer en kunnen we erin vliegen om onze laatste voorbereidingen te doen voor de verhuizing. De eerste tafels gaan naar binnen, voorlopig nog even op karton zodat we de vloer nog niet beschadigen voordat hij volledig uitgehard is.

Jan richt zich op de vele meters netwerkkabel die nog getrokken moeten worden. Gelukkig kan hij deze week weer rekenen op de hulp van Bor en Dickie. Annelies stofzuigt de hele bovenverdieping, die welliswaar nog lang niet af is, maar dan zijn we in ieder geval het ergste stof in het zakelijke deel hopelijk kwijt.

De schuifdeuren van de twee kasten links en rechts vooraan in de kerk moeten nog in de blanke lak. Veel ruimte en veel schragen zorgen ervoor dat we alle zes de platen neer kunnen leggen en op zondag en maandag in totaal 3x gelakt kunnen worden. Maandagavond kunnen de deuren er weer terug in.

Aangezien we deze week toch graag zoveel mogelijk willen afmaken, zetten we er even de versnelling in. Annelies vindt overigens dat het wel leuk moet blijven, maar van Jan hoeft dat niet: gewoon doorbijten. Dat doen we dan dus maar. Pa Vinke schuurt de buitenmuur van het portaaltje op en de lambrizering en de twee oude deurkozijnen. Onder het mom van "dat we maar snel van al het stof af zijn" schuurt Annelies vervolgens de twee deuren ook nog op, in ieder geval aan de kant van het kantoor. Jan volgt dinsdagavond het tweede deel van "creatief met mdf" en maakt voor de nieuwe kasten speelse "karretjes" waarop de kasten kunnen worden gezet, zodat ze mobiel zijn.

Woensdag doen we er nog een tandje bij. Pa Vinke schildert de muur van het portaaltje wit en stort zich op de sloten van de deuren (want straks moet de boel natuurlijk wel goed op slot kunnen). Annelies maakt nog de onderste delen van de ramen aan de noordzijde schoon om vervolgens de vensterbanken bij te verven. Ook de delen waar de staalconstructie van de verdieping de muur in gaat moest nog worden bijgeverfd. Er moeten wel halsbrekende toeren voor worden uitgehaald, maar het lukt allemaal. Verder stond het bijwerken van de muur aan de zuidzijde nog op Annelies haar lijstje, dus dat gaat er meteen achteraan. De dag eindigt dan met nog wat schuurwerk en het gronden van de kale plekken van de deurkozijnen. Verder wordt de lambrizering (voor insiders "labyrint") schoongemaakt ter voorbereiding van het schilderwerk. Jan sluit deze middag zijn montagewerk af met tafel nummer 11 en we proberen alle tafels een beetje een plek te geven. Verder stort hij zich op de ophangbeugels voor de computers onder de tafel. Verder huren we Annick (één van onze personeelsleden) een middagje in om even bij te springen. Zij stofzuigt de hele kabelgoot, poetst de trap op en begint aan het schoonmaken van het "dak" van de wc's en de buizen van de afzuiginstallatie.

Donderdag begint het allemaal erg te kriebelen en hoewel we eigenlijk pas morgen gaan verhuizen zijn we voor we het weten druk aan het inpakken en spullen aan het overbrengen. In een ommezien staat alles vol met dozen. Het is dan ook even zoeken om alles een plekje te geven. 's Avonds willen we de snijmachine alvast verhuizen. Aangezien dat een loeizwaar gevaarte is, is Annelies maar wat blij dat Bor net even langskomt voor een bakje koffie. Terug in de kerk zet Annelies de planken van de lambrizering aan de zijmuren in de blanke lak en richt alvast de keuken in. Jan ruimt verder op en treft voorbereidingen voor de volgende dag.

En dan is het zover: Na ongeveer twee jaar plannen maken, vergunningen aanvragen, slopen en verbouwen, kunnen we verhuizen. Tenminste, het eerste deel van ons plan (het tweede deel laat vanzelfsprekend nog even op zich wachten). Recht door Zee is voor een dagje echt gesloten. Vanaf half 8 wordt er al druk gewerkt in de kerk, want aan het einde van deze dag moet alles wat betreft telefoon, fax, e-mail, alarm, etc in orde zijn. Marty en Michel van Supcom, Cees Kaijser en Dickie werken de hele dag door om dat alles in orde te brengen. De gebogen buizen die alle kabels vanaf de loopbrug naar de bureau's moeten leiden, worden op het nippertje deze morgen geleverd. Annick en Maaike zijn paraat voor de verdere verhuizing en transporteren de computers en de halve Recht door Zee inventaris naar de kerk. De andere helft blijft nog even op de Burg Hoefnagelsstraat achter aangezien in de kerk de bovenverdieping nog niet af is en we het pand toch nog tot 1 oktober huren. En tussen al het verhuizen, staat pa Vinke gewoon nog een muur te schilderen, want er moet uiteindelijk ook nog het een en ander geschilderd worden. En de gaten boren in kozijn en dorpel voor de tussendeur, want die moet vanwege het alarm nu wel goed afgesloten kunnen worden. Annelies en Jan zijn vandaag vooral bezig om alles in de kerk een plekje te geven. Aan het einde van de dag ziet in ieder geval Jan's bureau er net zo uit als vroeger: een grote berg! Voor de rest begint het toch aardig vorm te krijgen. Annick en Maaike worstelen nog even met stoel Herman en dan sluiten we moe maar voldaan de deuren achter ons... 

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee