week 35 (augustus 2008)

Nu is dus fase I volbracht: in zoverre... Recht door Zee is verhuisd. En hoewel onze vingers natuurlijk jeuken om nu het huis af te maken, proberen we eerst nog even de laatste dingen in de zaak af te werken, want je weet...anders komt het er niet meer van.

In eerste instantie wordt er dit weekend nog vooral veel opgeruimd. Jan ruimt eindelijk z'n stapeltjes op. Allemaal spullen die nu een plekje kunnen krijgen terwijl het in de Burg Hoefnagelsstraat allemaal op stapeltjes moest blijven bij gebrek aan een betere optie.

Annelies zet de onderstellen van de grote kasten tweemaal in de blanke lak en doet de plank van de lambrizering voor de tweede en derde keer. Dickie komt helpen met nog wat kabelwerk. Eerst in de zaak nog even wat kabels wegwerken en dan gaat hij verder aan de slag in het woonhuis.

Het is deze week nog even wennen dat de locatie voor het klussen en werken nu op één plek is. En ieder profiteert daarvan op zijn eigen manier. Jan doet dat door als hij gaat klussen nog even snel ook zijn mails te checken. Annelies doet dat door tijdens het werken nog even tussendoor wat te schilderen.

Zo worden deze week de planken voor onder de werktafels gelakt, de laatste twee ramen aan de voorkant in de lak gezet en wordt de lambrizering rond het halletje tweemaal in het blauw geverfd. Verder besluit Annelies om de vensterbanken bij de ramen aan de voorkant maar gewoon in de muurverf te zetten in afwachting van of er eventueel nog wat overheen komt, maar dan is het in ieder geval wat netter.

De bovenverdieping in de zaak wordt helemaal leeggeruimd door Jan en Dickie (die kwam weer als geroepen toen Annelies eigenlijk daarmee moest helpen), zodat we daar in principe aan de vloer kunnen beginnen. Jan zaagt ter voorbereiding hiervan alvast nog een strook van de vloer af boven de wc's.

Pa Vinke heeft zijn werkterrein wel weer naar het woonhuis verlegd. Hij is bezig om in een aantal kozijnen de deuren op te hangen, zodat we de ruimtes die bijna af zijn ook echt af kunnen sluiten. Dit heeft echter nogal wat voeten in aarde omdat niet elk kozijn even recht gemonteerd blijkt te zijn. In ieder geval wordt Peer's deur opgehangen, maar voor de rest komt er nog een hoop schaafwerk aan te pas.

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee