week 36 (september 2008)

Hoewel we ons natuurlijk willen focussen op de binnenkant van de kerk, wordt het tijd om ook eens buiten wat te doen. Annelies had grootse plannen om met de kids eens flink met een snoeischaar aan de slag te gaan, maar blijkbaar was bij pa Vinke dezelfde aandrang ontstaan om iets aan de tuin te doen. En hij was haar voor, dus ging hij 's morgens met de spuit een rondje in de tuin doen.

Dan zat er voor Annelies niks anders op dan 's middags maar aan een andere ergernis te werken: het kleine karretje. Dat staat al eeuwen gevuld met inmiddels niet meer nader te identificeren rommel in afwachting dat Annelies ermee naar de stortplaats rijdt.Maar aangezien het niet Annelies' favoriete bezigheid is om met een kar met rommel in haar eentje naar de stortplaats te rijden, staat het dus al enige tijd in deze toestand bij de kerk. Met als gevolg dat menig regenbui zijn uitwerking al heeft gehad. Nu ze van Jan de rommel mag overladen in de grote kar, met als afspraak dat ze deze dan een keer samen gaan lossen, laat ze zich dat geen twee keer zeggen, en begint met het overladen van de rommel. Niet echt een pretje blijkt later, want het onderste in de kar blijkt al in verre staat van ontbinding te zijn. Vervolgens wordt het kleine karretje volledig gevuld met karton (alle verpakking van de 11 tafels: wat resulteerde in 44 grote platen karton), zodat het in de loop van de week een keer naar de oudpapierverzamelplaats gebracht kan worden.

Jan verheugt zich op een nieuw project en stort zijn aandacht op de te bouwen carport. Hij zet alvast de fundering uit.

Annelies probeert nog altijd het werk in de zaak af te maken en maakt, nu de stelling er nog staat, het middelste voorraam schoon zodat in principe de stelling weg kan. De andere twee ramen kunnen met een trapje gezeemd worden, dus die urgentie is een stuk minder groot. Verder schildert ze het stukje balk van de constructie van de tussenwand wat bij de trap nog altijd in het zicht zat blauw. Het is maar een klein stukje, maar wel weer iets wat afgewerkt is.

Tussen de bedrijven door verschijnt Dicky af en toe ten tonele om verder aan de stroom te werken. Fijn dat dat werk ondertussen ook nog gewoon door gaat.

Pa Vinke heeft deze week een flinke klus aan de deurenwerk in de niet perfect geplaatste kozijnen, maar aan het einde van de week hangen op zolder de drie deuren erin.

Jan ontdekt deze week overigens nog een sloopprojectje: de oude wc mag er nu eindelijk uit want de wc's in de zaak kunnen gewoon gebruikt worden. En blijkbaar geeft dat nog niet genoeg voldoening dus schiet hij er ook nog een stukje muur uit. Pa Vinke vraagt zich - waarschijnlijk voor de zoveelste keer - af waar dit nu weer goed voor is (het moet ook altijd net weer even anders dan anders). De bedoeling is dat er een nisje in de wc komt waar de wasbak in geplaatst wordt zodat het geheel wat ruimer oogt. Vooralsnog levert het in ieder geval nog een bergje puin op.

Het wordt ondertussen ook tijd om maar eens werk van de keuken te gaan maken. Voor sommigen lijkt het waarschijnlijk alsog we overal tegelijk bezig zijn: nou, dat is ook zo! De huidige toestand van de keuken is dat hij nog vol staat met radiatoren en de overschot van het materiaal van de vloer in de zaak. We storten ons daarom maar weer eens op wat opruimwerkzaamheden. De woonkamer wordt deels opgeruimd en de radiatoren worden versleept naar de locaties waar ze ongeveer moeten komen. Sommigen zijn overigens wel heel erg zwaar... Zo en dan is er weer ruimte om te werken. Er moet nog een Ytong-muurtje gemetseld worden voor het kookeiland, dus dat staat op de planning. Maar waar moet dat eigenlijk precies komen? Het dossier "keuken" wordt bovengehaald om de tekeningen nog eens nader te bestuderen, want ruim een half jaar later weten we het ook niet precies meer hoe we het gepland hadden. Het is even meten en rekenen en dan hebben we het weer helder in beeld. Dus zo staat er weer genoeg op de rol om verder aan te werken...

 

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee