week 37 (september 2008)

Dit weekend staat het even op een laag pitje vanwege de Ventjesdag op zaterdag. Op zondag legt Jan met Dicky samen de stroom verder aan op de bovenverdieping in de zaak en haalt daar ook de stelling weg die nog bij het voorraam stond. Annelies besluit om nog wat spullen uit de Grootmajoorstraat over te brengen naar de zolder.

Dinsdag wordt de ondervloer geleverd voor de bovenverdiepingen in het huis. Veel ruimte is leuk, maar het nadeel is dat als je iets besteld dat het ook meteen een pallet vol is. Een hoop sjouwwerk dus. Als alles zo'n beetje boven en op zolder ligt gaat Jan aan de slag om platen te zagen voor de fundering van de carport. Annelies zet de voorste muurtjes van het halletje in de latex omdat daar begin volgende week radiators gehangen zullen worden. Verder wordt er een begin gemaakt met de staanders voor de reling op de bovenverdieping, maar dat gaat nog niet zo soepel.

Pa Vinke is intussen in het huis verder bezig. Het nisje in de douche wordt betegeld en later in de week schuurt en schildert hij de hele badkamer in de witte latex.

Deze week wordt ook de overschot van het materiaal van de vloerwerken in de kerk opgehaald, dus de keuken is leeg en klaar om verder afgewerkt te worden. Jan begint met de aansluiting van de afzuigkap. Aangezien die niet gemaakt zijn voor zo'n hoog plafond vergt dit nog wat improvisatievermogen.

Verder sluit Jan de riolering van de wc aan, ontfermt Dicky zich nog over stroomaangelegenheden en gaat Annelies verder met het verven van het halletje.

© Copyright 2007 - Recht door Zee