week 38 (september 2008)

Deze zaterdag is het weer monumentendag, maar vanwege drukke werkzaamheden halen we het bordje "kerk open" toch maar weg. Nu het kantoor ingericht is, kunnen we niet zomaar de voordeur openzetten als we achter in de tuin bezig zijn. Ondanks dat krijgen we 's middags toch nog een hoop belangstellenden, wat ook wel weer leuk is. Ondertussen zet Jan met hulp van pa Vinke, Dicky en Peer de bekisting voor de carport uit. Annelies stort zich op het schuren van de voordeur.

Zondag gaan we vrolijk verder. Annelies zet nadat 1 van de deuren volledig is opgeschuurd deze in de beits en schildert in het halletje de twee zijmuurtjes in gebroken wit, zodat de radiatoren gehangen kunnen worden. Jan ontfemt zich verder over de afzuigkap en de buitenwerkzaamheden.

Maandag treedt firma Neve weer aan. Op de bovenverdieping worden de platen gelegd voor de vloerverwarming en de radiatoren gemonteerd en zo ook in het halletje. Helaas komt er wel wat stucwerk terug van de muur af. Op dinsdag kunnen de buizen van de vloerverwarming erin en aan het einde van de dag is alles gevuld. En van de radiatoren blijkt lek te zijn, dus die moet nog vervangen worden.

Jan bereidt deze week verder de bekistingen voor de pilaren van het overdekte terras voor. Niet dat we die nu meteen al nodig hebben maar de ervaring leert dat je bij betonstorten altijd wat teveel hebt en dan kun je maar beter meteen een nuttige plaats hebben om dat te storten.

Annelies schuurt de rest van het halletje, want ze is het stofwerk even beu aan het worden. Dan ook eerst maar eens even vegen, want zo'n halletje met schuurstof is niet echt een visitekaartje. Ook nog even een stukje verven en zo wordt het halletje dan toch telkens weer een stukje witter.

Jan werkt nog aan een ander visitekaartje. De oude tijdelijke brievenbus die provisorisch aan het hek hing, wordt vervangen door een mooi informatiebord met RVS brievenbus. Dat geeft de voorbijganger weer wat stof tot lezen.

Pa Vinke verhuist met zijn werkzaamheden naar beneden en begint met het schuren van de keuken.

Inmiddels komt 1 oktober (de dag dat de Brug Hoefnagelsstraat leeg moet zijn) langzaamaan erg dichtbij. Tijd om verder te gaan met de vloer van de bovenverdieping want dan kunnen de spullen van daaruit meteen naar boven. Zoals gewoonlijk willen we weer net iets anders dan anderen en besluiten om houten tuintegels hier te leggen. Naar ons idee is dat sfeervol en kan het vanwege de open kieren prima op de vloerverwarming (een houten vloer isoleert normaal gezien te veel voor vloerverwarming). Grote tegels van 1 vierkante meter worden besteld (wat resulteert in 2 pallets). Donderdagavond beginnen we met het leggen van de tegels, met zwart worteldoek ertussen zodat je tussen de kieren niet op het witte piepschuim van de vloerverwarming zit te kijken. Aan het einde van de avond is in ieder geval 1 pallet naar boven gebracht en gelegd. Het geeft een sfeervol uiterlijk dat uitnodigt voor een paar mooie groene planten.

Vrijdag wordt er verder gewerkt aan de voorbereidingen voor het storten van de fundering. Jan, pa Vinke en Dicky zijn zodoende een groot deel van de dag in de weer met betonnetten.

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee