week 39 (september 2008)

Dit weekend worden de laatste voorbereidingen voor het storten van de fundering van de carport gerealiseerd. Op zondag is het weer grote "familie in de tuin"-dag. Willy, Anita, Jean-Pierre, Marian, Albert en Ineke gaan, bijgestaan door Madelief, Peer en Annelies aan de slag in de voortuin. Het is er weer prima weer voor en na een dagje flink zagen, snoeien, trekken en uitgraven is de voortuin, op het stukje rond het bouwbord na, geheel ontdaan van groen. Aan het einde komen Jan, Caroline, Camiel en Sanne ook nog even meehelpen. Dat hadden ze immers ruim een jaar geleden beloofd (zie "reacties"). Super om te zien wat je met zijn allen in een dagje kunt doen. Hier en daar staat nog een stronk, maar voor de rest is de tuin helemaal leeg. Het resultaat is natuurlijk een grote berg groen afval. Alles bij elkaar ziet het er in ieder geval al weer een stukje netter uit. Hopelijk kunnen we er binnenkort iets moois van maken. In ieder geval was het weer zeer aangenaam en gezellig om "het blik familie" nog eens open te trekken (Bedankt, allemaal!)

Op dinsdag komt er ander grof materieel het terrein op. Met twee vrachtwagens wordt het de fundering van de carport gestort en ook meteen die voor de pilaren van het overdekte terras en de vloer in de wc.

In de zaak wordt deze week boven de tuintegelvloer verder gelegd en worden de staanders voor de leuning geplaatst. Op dinsdagavond wordt een redelijk deel van de nog in de Burg Hoefnagelsstraat achtergebleven inventaris verhuisd met hulp van Dicky. Met nog een ritje op woensdagmiddag erbij resulteert dat in nog meer rommel in de rommelhoek in de zaak en in ieder geval het eerste meubilair op de bovenverdieping.

Pa Vinke stort zich deze week op de muren van de keuken. Die worden geschuurd en voor de eerste keer geverfd. Omdat we hier binnenkort het plafond dicht willen hebben, worden de stroomkabels getrokken en tevens de UTP kabels naar de kinderkamers (ja, ja, op alles voorbereid).

Behalve de voortuin, willen we ook dat binnenkort het halletje netjes is, want we merken dat leveranciers soms niet naar binnen durven gaan omdat er nog duidelijk verbouwd wordt. Overigens is dat vooral bij de Belgische leveranciers die het toch maar vreemd vinden dat een kerkgebouw voor een ander doeleinde gebruikt wordt. Dus Annelies blijft zich dan ook stug met het halletje bezig houden (terwijl ze zo graag in het huis aan de slag gaat). In ieder geval wordt deze week een deel van de bovenste muur (boven de "lambrizering") in de definitieve kleur gezet en het andere deel voor het eerst in de witte latex. Met nog een half uurtje over kan Annelies het overigens niet laten om in Madelief's kamer alvast een muur in het gebroken wit te zetten.

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee