week 40 (oktober 2008)

Dit weekend is het wederom redelijk mooi weer, dus wordt er vooral buiten gewerkt. Jan brengt met Dicky een grote kar afval weg en ruimt verder op buiten. Annelies schuurt het tweede deel van de voordeur volledig op en zet deze in de beits. Beide deuren moeten nu nog een keer gebeitst worden zodra het weer het toelaat.

Van de fundering van de carport wordt de bekisten eraf gehaald zodat deze straks kan worden hergebruikt bij de fundering van het atelier. Tevens wordt een start gemaakt met de riolering buiten.

Pa Vinke schildert Madelief's kamer verder af en verlegt dan zijn werkzaamheden naar de zolder. Er worden schotten geplaatst om de verste hoekjes onder het dak weg te werken. Uiteindelijk hebben we toch ruimte genoeg en hoeven we de zolder niet tot de laatste cm te benutten. Alles wordt nog een keer geverfd en er wordt een begin gemaakt met de ondervloer voor het laminaat.

Annelies zet de rest van de bovenmuur van het halletje in de definitieve kleur en begint met het onderste deel van de muur in zandkleur te verven. Hoewel het zeer praktisch is om overal dezelfde kleur te gebruiken, is het nu heerlijk om de roller eens in een andere kleur te rollen. Verder wordt het mdf paneel dat in het halletje een scheiding vormt tussen het deel bij het raam waar het plafond heel hoog moet komen (vanwege het raam boven de deur) en het deel waar het plafond een stuk lager komt, in de grondverf gezet. Jan monteert buiten alvast de klos voor de buitenlampjes.

Deze week is Frank vd Bossche ook weer even paraat. Hij trekt met de kraan de achtergebleven stronken uit het rechterstuk van de voortuin en trekt het geheel een beetje glad. Weer een stapje verder naar het project "aanleg van de tuin".

Deze week vindt ook de laatste verhuizing vanuit de Burg Hoefnagelsstraat plaats, want per 1 oktober is het huurcontract voorbij. Dat betekent nog een beetje meer rommel erbij.

Op vrijdag wordt er alweer een start gemaakt met de voorbereidingen van de fundering voor het atelier...

en zo is er weer een week voorbij gevlogen en beginnen we ons zo langzaamaan sterk af te vragen of het ooit zo ruime begrip "voor kerst" (voor de verhuizing) nog wel zo ruim is.

© Copyright 2007 - Recht door Zee