week 41 (oktober 2008)

Dit weekend wordt er druk verder gegraven voor de fundering van het atelier door Jan en Dicky. En aangezien het redelijk weer is schildert Annelies één van de twee voordeuren voor de tweede keer in de beits en gaat daarna in het halletje verder. Het mdf paneel gaat in de muurverf en de onderste helft van de muren in het halletje worden verder in de zandkleurige verf gezet.

Ook op verlichtinggebied worden er deze week weer wat vorderingen gemaakt: de verlichting in het halletje wordt aangesloten, de keuken krijgt een tijdelijke lamp en ook op Peer's kamer wordt er een lamp opgehangen. Het is een heerlijk gevoel dat je in steeds meer ruimtes gewoon op het lichtknopje kunt drukken, in plaats van allerlei constructies met tl-lampen, bouwlampen en verlengsnoeren. Ook de buitenverlichting boven de voordeur wordt gemonteerd wat een aantal keren kortsluiting tot gevolg heeft, maar uiteindelijk lukt het toch allemaal.

Pa Vinke maakt deze week op zolder heel wat vorderingen. Het leggen van het laminaat is duidelijk niet zijn favoriete bezigheid, maar de behoefte om een ruimte nu eens af te maken is groter dan toe te geven aan het feit dat dit werk hem niet zo goed ligt (mede omdat het in je eentje wat onhandig is). Maar het resultaat mag er wezen: De bergzolder is af, inclusief deur en kozijn in de lak. De plinten is nu het enige dat nog in deze ruimte moet gebeuren en dan kan deze zolder zijn functie gaan vervullen. Ondertussen zijn de kozijnen en deuren van logeerkamer en carnavalskamer ook gelakt en wordt er een begin gemaakt met de vloer van de carnavalskamer. Fijn dat er nu eindelijk wat afgewerkt wordt.

Annelies blijft deze week stug doorwerken in het halletje. De onderrand van de muren wordt zoveel mogelijk afgebikt en in de zwarte verf gezet en ze maakt een begin met het schilderen van de deurkozijnen van de tussendeuren van het halletje naar de kerk.

Buiten is Frank vd Bossche deze week ook weer van de partij. De laatste keerwanden worden op de erfscheiding met Heynsdijk geplaatst (in ons enthousiasme hebben we daar onlangs een klimop verwijderd die bij nader inzien niet op onze grond stond). En er wordt weer veel zand aangevoerd rondom de carport.

Firma Ploegaert is ook weer een dagje paraat: ditmaal voor het plafond in het halletje. En dat maakt het dan wel meteen af, want je kunt schilderen wat je wilt, maar zolang er geen plafond in ligt, wordt het toch niks. En dan lijkt het, na een dagje systeemplafond leggen, ineens af! (op wat kozijnen en deuren na...)

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee