week 42 (oktober 2008)

Deze week wordt er hard gewerkt aan de carport. Op zaterdag zet Jan met Dicky de pilaren recht van de carport en het overdekt terras (behalve die laatste die is blijkbaar voor Annelies?). Pa Vinke metselt buiten de afvoerpunten terug rond de regenpijpen. Op zondag komt Peter ook nog meehelpen en dan staat er aan het einde van de dag ineens een carport met de platen er al op. Lekker om weer iets goed vooruit te zien gaan. Natuurlijk eist het ook wel weer zijn lichamelijke slachtoffers (zoals zo vaak als Jan en Peter samenwerken), maar het blijft beperkt tot een paar keer in een kuil vallen, slechts één plaat die naar beneden komt, een pijnlijke hand van een hele dag moeten schroeven (Dicky, weer bedankt voor je tomeloze inzet!) en de verbanddoos moet maar één keer worden aangesproken voor een pleister.

Annelies houdt zich maar niet bezig met zware pilaren, maar pakt nog maar eens een verfkwast. Op zaterdag gaat de 2e helft van de buitendeur voor de 2e keer in de beits en de andere aan de binnenkant...het einde is in zicht. Op zondag kan ze de verleiding niet weerstaan en opent ze de blikken met leuke kleurtjes die al maanden staan te lonken. Tijd voor kleurtjes op de kamers van de kids. Terwijl Annelies op beide kamers een paar kleurige strepen op de muur schildert (bij Madelief blauw en roze en bij Peer blauw en groen), helpen de kids zelf mee met het verven van een paar plafondplaten. Peer heeft het na één plaat wel gezien, maar Madelief schildert er zeven. Aangezien vier kleurige platen per kamer wel genoeg is, moet ze er dan dus maar mee stoppen. En dan kunnen ze beiden wel een wasbeurt gebruiken...

Zodra al het electra in de keuken af is, wordt in de loop van de week het plafond in de keuken gelegd door Ploegaert. Ditmaal een gewoon gipsplatenplafond, dus je hebt niet meteen dat af-gevoel zoals bij een systeemplafond, want er moet nog een hoop geplamuurd, geschuurd en geverfd worden.

Pa Vinke gaat onverstoord verder met het laminaat leggen op de bergzolder en de carnavalskamer en dat ligt er dan ook deze week in. Enkel nog de plintjes en dan zijn beide kamers echt af!!

Annelies beëindigt het kleurrijke uitstapje naar de kamers van de kids met het leggen van de kleurige plafondplaatjes en hoewel de schildering op de muren nog niet af is, gaat ze weer braaf naar het halletje om alvast één kant van de deurkozijnen van de tussendeuren te lakken.

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee