week 45 (november 2008)

Deze week wordt er weer op alle fronten flink doorgewerkt:

In het zakelijke deel worden de twee vloertjes voor de ramen aan de voorkant verder gelegd (met tuintegels) en wordt de eerste hand gelegd aan de afwerking van de rand van het eiland met gehalvaniseerde platen.

Buiten wordt er verder geschroefd aan het dak van het overdekt terras en carport en de bijbehorende boeiboorden. Tussendoor wordt er aan de fundering en de riolering van het atelier gewerkt. Dat laatste gaat niet helemaal zonder slag of stoot want Jan en Dicky graven een hele avond op zoek naar de aansluiting van de riolering om vervolgens het gat maar weer dicht te gooien en een andere oplossing te zoeken. Peer helpt in het weekend ook nog een handje mee met graven. Als Jan hem vraagt om een rioleringsbuis verder vrij te graven zodat Jan hem verder kan lijmen, houdt Peer even later de rioleringsbuis triomfantelijk omhoog: kijk papa, helemaal vrij!

In het eindeloze project "het halletje" lijkt in het weekend ook weer schot te komen. Met twee middagen doorwerken heeft Annelies 1 tussendeur met kozijn volledig af en de andere moet nog 1 keertje gelakt worden.

De keuken wordt in het begin van de week in de definitieve kleur geverfd en is dus klaar om verder in te richten. Pa Vinke lijmt het Ytong-muurtje waartegen het kookeiland moet komen. Annelies kan de verleiding van een keuken die klaar staat niet weerstaan en begint met de montage van de keukenkastjes. Allereerst een hele puzzel om weer uit te zoeken wat waar moet en welke doos voor welk onderdeel bestemd is. Maar aan het einde van de avond heeft ze 6 kastjes in elkaar (zonder pootjes en achterkant) en zijn er in de hoek van de woonkamer waar al maanden de hele keuken staat opgestapeld in ieder geval twee pallets leeggemaakt. De volgende avond duikt ze toch nog eens in de hele Ikea-bestellijst om vervolgens tot de ontdekking te komen dat ze al een kastje voor de bijkeuken gemonteerd heeft. Vervolgens gaat ze achterwandjes monteren en rails voor alle lades (en aangezien het een keuken met veel lades is, zijn dat er behoorlijk wat en is het einde nog niet in zicht). Maar het begin is er en we kijken reikhalzend uit naar het moment dat de keuken af is.

Boven in onze slaapkamer wordt de laatste electra gemonteerd en aan het einde van de week legt Ploegaert het plafond erin. Weer een nieuw project waar dus volop geplamuurd, geschuurd en geverfd kan worden. 

© Copyright 2007 - Recht door Zee