week 46 (november 2008)

Op zaterdag gaan Jan, Dicky en Johan Neve het dak van de carport en overdekt terras op om een begin te maken met het lijmen van de epdm (dakbekking). Annelies stort zich ondertussen verder op de keukenkastjes. De hoge kast wordt gemonteerd (met hulp van Madelief) En ze begint met het in elkaar zetten van de lades. Dat is dan ook het eerste moment dat er iets van de frontjes uit de dozen komt, dus dat er iets van het uiterlijk van de keuken zichtbaar wordt. Tot dan toe zijn er enkel de standaard witte kastjes te zien. De lades gaan niet zonder slag of stoot in elkaar, dus af en toe moet Jan toch even van het dak komen om een handje bij te steken. Verder gaan deze week de pootjes onder de kastjes en worden de kastjes die tegen de buitenmuur komen te staan op zijn plaats gezet.

Boven wordt in de badkamer het muurtje door Pa Vinke geverfd waar de radiator moet komen te hangen, dus ook die kan binnenkort worden gemonteerd. In de slaapkamer wordt het plafond geplamuurd en geschuurd en wordt de vrieslijst verder afgewerkt.

In de woonkamer wordt verder aan het trekken van de electriciteitsdraden gewerkt en in de zaak kan er nog een leiding opnieuw worden getrokken omdat Jan bij het ophangen van een papierrolhouder een leiding raakt. Tijd om het gereedschapsbudget aan te spreken voor een leidingzoeker!

Op vrijdag demonteren Jan, Dicky en Bor het bouwbord dat nu ruim een jaar in de tuin gestaan heeft. De reden is jammer genoeg niet het behalen van de eindstreep, maar met het oog op de tuininrichting begint het nu behoorlijk in de weg te staan.

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee