week 47 (november 2008)

Wederom wordt er een zaterdag ingeruimd voor het dak van de terrasoverkapping en de carport. Als straks de boeiborden gemonteerd zijn is het volledig klaar, maar het is in ieder geval nu al waterdicht.

Annelies waagt zich deze week aan het stellen van de keukenkastjes. Met een vloer die niet waterpas loopt en een muur niet haaks is het een hele puzzel. Maar nu Jan af en toe ook even zijn handen vrij heeft voor het keukengebeuren komt het toch steeds weer een stapje verder. Aan het einde van het weekend staan de kastjes (tegen de buitenmuur) in ieder geval allemaal recht, gemonteerd en wel. Maandag kan dan begonnen worden met het keukenblad: massief eiken. Het gaat voorspoedig, totdat Jan in het snoer van zijn zaagmachine zaagt en dan ligt het werk even stil. Gelukkig kan dit de volgende dag alweer gerepareerd worden en halverwege de week is het keukenblad gemonteerd. De spoelbak (een grote witte stenen) wordt er alvast opgelegd maar nog niet gemonteerd. Aan het einde van de week begint Annelies met het bevestigen van lades en deurtjes en dan begint het uiterlijk van de keuken langzaam duidelijk te worden (en het ziet er super uit!).

Pa Vinke schuurt en plamuurt zich deze week zo ongeveer verloren aan de slaapkamer. Er lijkt geen einde aan te komen, maar tegen het einde van de week is de muur in de slaapkamer toch zo goed als verf-klaar.

Dicky gaat deze week weer verder met de electriciteit in de woonkamer, zodat binnenkort ook hier het plafond erin kan.

© Copyright 2007 - Recht door Zee