week 48 (november 2008)

Afwerking kost het meeste tijd. Iedereen weet het en toch onderschat je het altijd weer. Precies een jaar geleden schreef ik juichend in het logboek dat er voor het eerst gipswanden geplamuurd konden worden: het zogenaamde begin van afwerking. Wanneer dan het einde van de afwerking gaat zijn is natuurlijk nog maar de vraag…
Een jaar geleden begon ook de bodemsanering. Een project dat inmiddels eigenlijk is afgerond. Dat betekent dus ook dat er al een jaar een kraan in onze voortuin staat. Moeten we misschien toch eens gaan denken aan het in rekening brengen van stallingskosten?
Maar terug naar de orde van de dag (week). Dit weekend wordt de laatste hand gelegd aan de electra in de woonkamer en wordt de woonkamer zoveel mogelijk opgeruimd. Leuk om te zien dat er in deze ruimte eindelijk weer wat gaat gebeuren want momenteel is het contrast tussen zaak en woning bij een rondleiding altijd erg groot en kan men niets anders uitbrengen als: Oh, hier moet nog veel gebeuren.
Dit weekend komt ook Sinterklaas aan in Sas en wij brengen meteen ons voornemen om de kerkklok te luiden bij speciale gelegenheden in praktijk. Zodra Sinterklaas in de koets voor de kerk rijdt wordt de klok geluid. We hebben uit betrouwbare bron vernomen dat dit ook door Sinterklaas niet onopgemerkt bleef en dat hij dit zeer waardeerde. Iets om erin te houden dus.
Op maandag wordt door Ploegaert het hoge en lage (wat je laag noemt) plafond gelegd. Meteen weer een heel ander zicht!
Pa Vinke verft het plafond en één van de muren in de slaapkamer in de witte latex zodat daar alles behalve de buitenmuur klaar is voor de definitieve kleur, die deze keer nog niet vastligt. In de badkamer wordt wel de definitieve kleur aangebracht, het gebruikelijke gebroken wit wat ook de basis was voor de rest. Het is nog wel de bedoeling om hier ergens nog wat kleur in te brengen maar ook dat moet nog even sudderen.
In de keuken gaat het beetje bij beetje ook een stukje verder. De passtukken aan de zijkanten worden op maat gemaakt met een mal, waarna ook de laatste deurtjes en lades van de kasten aan de buitenkant kunnen worden gemonteerd. Ook de magnetron wordt geplaatst, dus er kan al iets bereid worden.
Buiten worden verder voorbereidingen getroffen voor de fundering van het atelier. Er komt nog maar weer eens een kar zand (waar blijft het allemaal?) en er wordt dus weer druk geschept en getrild. Ook hierbij is Dicky weer paraat om mee te helpen.

© Copyright 2007 - Recht door Zee