week 49 (december 2008)

Ook deze week wordt er weer een stukje aan de keuken gewerkt. Het lijkt allemaal traag te gaan (en dat is ook zo), maar dat komt vooral omdat Annelies maar beperkt aanwezig is en dan gaat het natuurlijk niet zo vlot (of ze werkt niet hard genoeg door, dat kan ook). In ieder geval wordt deze week het gasfornuis op zijn plaats gezet. Even vergeten dat het zon joekel was. Vijf pitten en een enorme oven, waar Peer zelfs nog in kan kruipen (Geen goed idee, want straks zitten we met de gebakken peren). De kastjes die naast het fornuis komen krijgen een plekje, de vaatwasser een deurtje, het bovenkastje (we hebben er maar 1) wordt opgehangen en tegen het einde van de week is alles voorzien van planken, kraan, afvoeren etc. En dan begint het toch echt ergens op te lijken.
In de zaak worden vanaf de loopbrug extra lampen gemonteerd, omdat we daar s avonds toch wat extra licht nodig hebben. Weer een mooi klusje voor Dicky.
Pa Vinke stort zich deze week om het precisieklusje: deuren hangen. Op de 1e verdieping worden de deuren in de badkamer en de drie slaapkamers opgehangen. En zo begint het steeds meer op een echt huis te lijken. Daarna gaat Pa Vinke weer een verdieping naar beneden en begint aan de woonkamer. Daar is nog een hoop werk aan de twee buitenmuren te doen die nog bezet moeten worden. Het eerst deel wordt deze week afgekapt waar nodig en eerst bezet met een laag cement.
Annelies laat de keuken maar even voor wat het is, want er moet nu eerst een vloer gekozen worden voordat de laatste dingen kunnen worden afgemaakt. Ze gaat boven in de slaapkamer het overtollige cement van de muur afbikken omdat we die muur niet willen bezetten maar verven.
Buiten worden de betonmatten in het atelier gelegd en daarmee is dit bijna klaar voor het gieten van de betonvloer. Jan laat zich verder verleiden tot een stukje prutswerk (of afwerking) en legt een systeemplafond in de meterkast.

 

© Copyright 2007 - Recht door Zee